Uleiurile esențiale sunt folosite în multe produse cosmetice pentru întinerirea pielii. Sunt bune pentru că luptă împotriva lasării și șifonării, doar în produsele achiziționate conținutul lor este atât de mic încât uneori o cremă sau alt produs de îngrijire nu justifică banii cheltuiți. În astfel de cazuri, merită să folosiți rețete populare dovedite, să le luați sub piele și să respectați caracteristicile utilizării uleiurilor esențiale.
Ce trebuie să știți înainte de a utiliza astfel de substanțe
Esterii naturali sunt un produs extrem de concentrat care nu trebuie folosit în forma sa naturală, pentru a nu vă face rău și a nu vă arde. Uleiurile folosite se obtin prin presarea semintelor, frunzelor si florilor plantelor.
La prima presare se obtin esterii, la a doua apar uleiurile cosmetice. Nu este recomandat să amestecați aceste două produse diferite, concentrația lor va fi prea mare.
Utilizarea uleiurilor esențiale trebuie făcută cu câteva precauții:
- Nu pot fi amestecate mai mult de 7 bucăți o dată. Cel mai adesea în rețetele de acasă există un amestec de două sau trei componente.
- Înainte de utilizare, fiecare ulei trebuie testat pentru toleranța pielii, așa că trebuie efectuat un test de alergie. Pentru a face acest lucru, trebuie să aplicați câteva picături din uleiul selectat pe încheietura mâinii, să o frecați puțin și să așteptați un sfert de oră, dacă nu apar abateri, atunci poate fi folosit eterul.
- Produsele esențiale din plante au un miros puternic care poate afecta negativ persoanele cu un simț al mirosului sensibil sau viitoarele mame și care alăptează. Vaporii de ulei intră în organism prin tractul respirator și pot provoca o alergie la un copil.
- Puteți folosi același ulei timp de trei săptămâni, apoi trebuie înlocuit cu un alt analog și, după aceeași perioadă, puteți reveni la alegerea inițială. Acest lucru este necesar pentru a nu provoca dependență de piele.
- Esterii au fototoxicitate, este mai bine să nu-i folosiți imediat înainte de a ieși, altfel hiperpigmentarea va merge.
- Alegerea uleiurilor esențiale ar trebui să se bazeze pe efectul lor asupra unui anumit tip de piele și asupra mirosului, unele produse utile din plante au o aromă iritante care poate duce la dureri de cap.
- Dacă eterul intră în ochi sau în mucoasele altor organe, este necesar să se clătească cu apă fiartă sau picături pentru ochi.
- Uleiurile sunt aplicate pe piele fără frecare și întindere, tratând cel mai intens zonele cu probleme.
- După combinarea eterului cu baza, care este o cremă sau loțiune, amestecul rezultat poate fi aplicat pe decolteu, față și gât. Baza este mai bine să se încălzească până la 40 de grade.
Tipuri de uleiuri esențiale pentru întinerirea feței și modul de utilizare a acestora
Cosmetologia modernă oferă o mare varietate de produse diferite de îngrijire a corpului. Uleiurile esențiale, cunoscute pentru proprietățile lor unice de vindecare și întinerire pentru organism, au devenit recent deosebit de populare ca preparate cosmetice.
În special, uleiurile esențiale anti-îmbătrânire pot avea un efect de netezire, tonic și o serie de alte efecte pozitive.
Esențele esențiale, a căror acțiune vizează întinerirea pielii, sunt prezentate într-o mare varietate. Dintre cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru întinerire, se disting următoarele.
Rozmarin
Ajută la rezolvarea problemelor pielii grase:
- puncte negre și acnee;
- exces de secreții de grăsime;
- pori dilatati;
- erupții cutanate purulente-inflamatorii;
- nereguli la nivelul epidermei.
Din ea poți pregăti o mască de curățare care elimină celulele moarte și oferă pielii un finisaj mat. Pentru a-l pregăti, amestecați 4 picături de rozmarin cu 2 linguri. linguri de ulei de samburi de struguri.
trandafiri
Acest eter hidratează perfect pielea împreună cu crema, o tonifică și o întinerește redând elasticitatea, chiar și pentru pielea îmbătrânită. Eterul roz este capabil de:
- elimina primele riduri;
- elimina focarele de inflamație;
- restabiliți denivelările conturului;
- netezește suprafața cicatricilor și a cicatricilor;
- da elasticitate pielii;
- reface conturul feței.
Ulei de trandafiri intineritor. Include: vitamina E, miere lichidă în cantitate de 20 de grame, ulei de migdale și trandafir, de care trebuie să luați 2 picături. După amestecarea tuturor componentelor, amestecul se ține pe față timp de o jumătate de oră. Apoi toate resturile de măști sunt spălate.
Jojoba
Se obține din fructele unui arbust veșnic verde prin presare, cea mai mare parte a produsului este alcătuită din acizi grași, împreună cu colagen și vitamina E. Uleiul are multe proprietăți benefice pentru piele: hidratează, hrănește, catifelează și accelerează regenerarea. .
Ca agent de întinerire din uleiul de jojoba, se folosește o loțiune, care este preparată din 3 picături de eter de lavandă, 7 linguri. un pat de jojoba și 4 picături de ulei de semințe de morcov. Toate ingredientele sunt combinate și amestecate într-un recipient de sticlă, este mai bine să pregătiți o sticlă mică pentru aceasta. Conținutul său trebuie aplicat pe față de două ori pe zi, repetați procedura timp de 10 zile, iar apoi va fi suficient să utilizați loțiunea o dată la două zile.
Cacao
Este adesea folosit în formulările de măști, creme și seruri anti-îmbătrânire, datorită gamei sale largi de aspecte pozitive:
- previne erupțiile cutanate;
- saturează epiderma cu umiditate;
- elimină ridurile fine și face ca petele de acnee sau depresiile rămase după furuncule să fie mai puțin vizibile;
- crește fermitatea și elasticitatea pielii;
- ofera fetei un ton sanatos.
Masca de întinerire cu unt de cacao se prepară după cum urmează:
- ia 1 lingura. produs din cacao și combinați-l cu aceeași cantitate de lapte condensat și suc de fructe;
- uleiul trebuie încălzit înainte de utilizare pentru a asigura amestecarea optimă a produselor;
- masca se aplică pe față și se păstrează timp de un sfert de oră, apoi se spală cu apă caldă sau infuzie de plante.
lemn de santal
Aroma lemnoasă a acestui ulei este folosită în cea mai scumpă parfumerie, iar proprietățile vindecătoare ale acestui arbore sunt folosite în cosmetologie pentru pete de vârstă, pistrui și flacabilitate a pielii. Lemnul de santal le hidrateaza si imbunatateste tonusul vascular.
O rețetă de întinerire pe bază de ulei de santal este următoarea: trebuie să combinați 16 ml de ulei de santal, aceeași cantitate de eteri de vetiver, 3 picături de tămâie și 1 picătură de lemn de santal. După aplicarea amestecului pe față, acesta trebuie ținut timp de 25-30 de minute.
Nu numai că întinerește pielea, dar elimină și acneea.
Recenzii si preturi
Uleiurile esențiale sunt destul de accesibile și sunt mijloace excelente de prelungire a tinereții pielii, pentru utilizarea lor cu succes, trebuie doar să respectați recomandările generale și în niciun caz să nu le aplicați pe piele în forma lor naturală. Există o mulțime de rețete cu ele, este dificil de ghicit imediat cu cea potrivită, așa că va dura timp pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru pielea ta.
Pentru cei care sunt îngrijorați că uleiul poate înfunda porii, nu există nicio îndoială în utilizarea lui, deoarece conținutul lor este atât de mic în bază încât nu îl afectează în niciun fel, în plus, produsul natural pătrunde ușor în piele, trebuie doar să ridic un ulei adevărat.
Puteți cumpăra seturi întregi de uleiuri, dar trebuie doar să luați în considerare că aceste produse naturale au o perioadă de valabilitate, care este în medie de 3 ani.